Kookaccessoire.nl en Internationale Kookdag

Een van de bekendste beroepen in de wereld is het beroep van de kok! Naast drinken is eten het belangrijkste wat een persoon moet doen om in leven te blijven. Al van vroegs af aan waren mensen bezig met het bereiden van eten op de lekkerste manieren. Zo zijn door de jaren heen veel verschillende soorten recepten ontstaan door verschillende soorten culturen.  Koken wordt gedaan over heel de wereld met verschillende soorten technieken en recepten. Zo is de kook-taal een universele taal en zijn er wereldwijd verschillende recepten gedeeld!

 

Geschiedenis en werkwijze Kookdag

20 Oktober begint is het weer zo ver! De jaarlijkse internationale kookdag vindt weer plaats. Deze dag is ontstaan in 2004 toen de Wereldvereniging van culinaire gemeenschappen besloot om de dag van de kok op 20 oktober te vieren. Deze dag is niet alleen om het belang van het vak te benadrukken, maar het gaat ook om specialisten die graag hun ervaringen willen uit wisselen en starten maken voor het goede doel. Op deze dag komen miljoenen mensen samen om zo te koken, het eten te beoordelen en lekker te sparren over kookkunsten. Er worden veel masterclasses gehouden om mensen te stimuleren om te koken. Hier komen professionals vertellen over verschillende technieken, combinaties van kruiden, verschillende kookgerei en de omgang van de keuken. Zo komt er door de jaren heen steeds meer aandacht voor koken.

En dit is goed!

Doordat steeds meer mensen thuis eten en minder een restaurant eten, is het daarom ook van belang dat het ‘kookniveau’ hoger wordt. Zo kunnen steeds meer mensen zelf culinair koken en zo thuis ook heerlijk eten.

 

Koken wordt dus steeds populairder en wordt steeds meer gedaan over de hele wereld. Door Instagram en facebook worden leuke gerechten gedeeld en krijgen mensen steeds meer ideeën om te koken. Laten we daarom dus hopen dat dit de komende jaren zo doorgaat!

 

Kleurrijk-Kookdag-Shaan-17 | Shaan Creations International

Home

 

Wie ben ik en wat is Kookaccessoire.nl

Kookaccessoire.nl Wie zit er achter?

Hoi! Ik ben Willem van Kempen. Ik studeer bedrijfskunde op de HAN en wilde al van begin af aan een bedrijf starten. Ik heb mij dit jaar aangesloten bij de minor Retail & Winkelsmanagement om hierin hulp en sturing te krijgen. Later wil ik graag voor mij zelf gaan werken en niet voor anderen. Dit omdat ik eigen baas wil zijn. De laatste jaren ben ik flink geprikkeld door verschillende trends in e-commerce. Trends zoals dropshippen, verkopen via bol.com en private labels opzetten hebben mij allemaal beïnvloed om te gaan beginnen aan deze opleiding. De laatste jaren is hier veel aan veranderd en zijn er verschillende nieuwe verdienmodellen in het leven geroepen, wat betreft e-commerce. Deze tijd heb ik mij dan ook veel verdiept in deze modellen. Hier heb ik veel van geleerd en heb deze zelf toegepast in deze minor.  

Tijdens deze minor heb ik geleerd dat een product erg moeilijk is om te zoeken en significant is voor het succes van een webshop. Ik hoop dat ik met deze minor een goede houvast heb ontworpen voor in de toekomst. Ik ben al een stap dichterbij het eigen baas worden later. Hierbij wil ik graag Ingrid Broekman bedanken voor de duidelijke praktische uitleg tijdens de lessen e-commerce. 

Kookaccessoire.nl 

Ik ben begonnen met kookaccessoire.nl dit semester. Deze site biedt verschillende producten die vooral trendy zijn op dit moment. Op mijn site heb ik een handvol producten staan die het koken makkelijk maken. Door deze gadgets wordt het koken ook direct leuker! Ik focus mij hier op, doordat het koken in Nederland steeds populairder wordt. Ook wil ik bijdragen aan een gezondere wereld door zelf koken te stimuleren. Wanneer de webshop goed draait wil ik graag een private label gaan beginnen bij deze producten. Zo kan ik een eigen merk beginnen en uitbreiden in mijn assortiment.

Lees meer op de over ons pagina